Grusgropen

Full rulle mot juli... inte många dagar kvar!!!! Vad tiden går fort!? El är det kanske bara jag som "springer på" i full galopp??? Hmmm... Känns som om sommaren är här nu?? Det känns iaf så på min rygg!!!!

Ridit alla hästar idag oxå ;) ovanligt va...??? De känns fina. Jenny fortsätter att jobba med massagen & känner en stor förbättring på Sigill - kul!

Lisa (Peninis ägare) med lägerbarn samt fam Olofsson (en valpköpare) va här & hälsade på idag, kul! Visade runt på gården samt for upp till 1årshingstarna. Lena hade Nova, Nakens lillasyster med sig - GUUUUD så SÖÖÖÖT! Till min stora förtvivlan så kom jag på när de åkt att jag glömt ta kort ;( Hoppas vi ses snart igen!

Ännu en ny häst har kommit, Chazz, 9årig valack som ska ha lite skönt sommarlov på Ramsta medans matte har semester!

Ramsta har blivit en "grusgrop"... Var tog banan vägen??? Staketet är ju tvättat o klart för att sätta upp juh!? Eleverna hör av sig om träning & läger, hästägarna vill lämna hästar! Krille sliter som ett djur, sladda, salta, vattna, välta, rida, sladda, salta, vattna, välta, rida.... Jihoooo... Det blir säkert bra om ett tag....!? Håll alla tummar ni kan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nä nu ska jag vila ögonen, ska upp sådär hiskeligt tidigt imorgon, träningshelg för Mats Silfver :) Alla hästarna ska vara med!

Go natt!

Livskvalitet



Så här såg vår kväll ut :)

När stallet va klart idag strax efter lunch for jag o Jenny in till stan o handlade det som skulle med på kvällens picknick. Blev supergod kycklingpastasallad, baguetter, maräng swizz, champange (skålade för de nyförlovade Jenny & Daniel)! Tillsammans med våra underbara hundar, kylväska, picknickkorg, filtar & kameran i högsta hugg knatade vi ut på klipporna mot Torpsviken (i vår hingsthage!!!).
En fantastisk kväll med god mat & trevligt sällskap skämtade vi både högt & lågt! Hundarna badade men vi fegade ur... Säg, är inte det här LIVSKVALITET???

 


Red alla hästar tidigt i morse. Penini som tyvärr fått sår i mungipan fick ridas på hackamore, gick över förväntan!! Jenny & jag red Smedstorpsrundan & kollade till hingstarna. Blev en runda på 2 timmar - underbart!

Hibbe & Siggan fick oxå ordentliga "svettpass" idag. Båda kanonfina. Även Siggan rids på hackamore eftersom Penini tog en "liten tugga" från hennes överläpp förra veckan... Funkar helt ok!

Telefonen går varm om dagarna & fler hästar är inbokade, superkul!!!!

Alla unghästar mår som "fiskarna i vattnet" dvs alldeles förträffligt!



            
 

           


 Igår va hovslagaren här så jag & Jenny hämtade hem Fläcken & Cordanone från betet, gick som vanligt mkt bra att lasta/köra dem. Även verkningen gick bra. Mysan, Blanca & Pina hämtades oxå hem från betet & även dom blev verkade- gick kanon! Penini som trampat av sig en sko skulle få en ny vilket va "ett helt företag"... Eftersom vi hämtade en hel hop hästar från olika beten hann jag inte rida henne innan hovslagaren som jag brukar så hon krånglade bra länge innan Totte lyckades få dit den :(. Även Poppis fick nya dojjor runt om.

Hade även hästägarbesök i tisdags :) Båda nöjda med sina hästar - GLAD!

Gårdagskvällen slutade inte heller så "pjåkigt". Jag & Krille packade picknickkorgen & for ner till Lidsjön & grillade - supermysigt!

             

Så det var allt för denna gång PUH!!!!



Sol

Härligt att solen kikar fram igen, kändes nästan som om hösten redan kommit trots att sommaren aldrig va här!!!!

Igår kom Cicada hem efter betäckning, tror att alla på Ramsta blev lika glada!!! Nu väntar vi med spänning... Dräktig el inte?? Hon har iaf släppt ägget efter seminationen!

Hibbe, Penini & Siggan reds i skogen, gick bra!

Va till Ingelsta med en elev på Sommarkvällshoppning, första starten, gick kanon - FELFRI!!!!

Hoppade även själv... Första rundan reds på hackamore... Gick så där, el rättare sagt det gick FORT!!! Hon va felfri vilket inte känns som en bedrift i 1 m hoppning men det är sjönk för vårt självförtroende iaf. Andra rundan bytte jag träns till vårt vanliga igen (haft hackamore för att Penini smakat lite på hennes överläpp...). 1,10 rundan gav 1 stopp (ryttarfel) men är ändå nöjd!

Idag är det hovslagardag igen, 1 åringarna ska transporteras hem från betet så idag är det full fart!

Vardag igen

Nu är den över... Midsommar alltså! Hade en riktigt skojig Midsommarafton, kanske lite för rolig... Inte så ofta jag "drar till det" längre...! Firade dagen & kvällen på Torps Säteri i goda vänners lag :)!

Midsommardagen va lite segare...

"Annandag Midsommar" som jag kallar den (ja jag vet att den inte heter så!) va återigen en bra dag. Mkt sol & värme, kvällen helt fantastisk!!! Fick alla hästarna ridna samt bilen städad & tvättad!

Imorgon kommer Cicada hem från betäckningen :) Blir skoj att ha henne här igen!

Nu blir det natti natti

Vi gratulerar

Våran Naken fyller 1 år idag!!!!

China Jack är

Nils, Nakens bästa kompis (Jack Russel 9 mån) bjöd på korvkalas :)!


Nils!

I övrigt har även denna dag gått i ett...

Hibbe reds i skogen imorse, kändes mkt fin!

Sigill & Penini iväg till Mörtbol. Kan väl inte säga att det blev en toppenträning för ngn av dem :( Men men, alltid lär man sig ngt även när det går sämre, el rättare sagt det kanske är då man lär sig!? Hur som helst, kul är det aldrig när det inte går bra!!!

Varit i Malmköping & haft lektion, gick kanon!

Nu är det kväller som gäller på Ramsta, natti natti


Corlensky G

Känns som om att det brinner i knutarna... Har jag fått för mig ngt så har jag det! Nu är det så att jag har möjlighet att låna ett sto för att betäcka med i år & hon brunstar typ nu!!!! Hästen står nere i Kungälv så jag har roddat lite med Ulle som bor där nere o har hästen nu - tack!
 Frågan är bara, Vad säger Krille?? Har inte riktigt fått ngt svar av honom ännu... Avvaktar & smörjer lite till!!!

Iaf är det så att stoet är ett Irländsk sto med 7 avkommor sedan tidigare (3 st dubbeldiplom om jag förstått det hela rätt???). Bra skalle & bra extriör på avkommorna :)! Så nu till min stora fundering, Corlensky G borde väl bli en bra pappa till mitt föl????



Läs mer om honom på www.waldhof.se

Ner som en pannkaka, upp som en sol...


Mmmm, de här sista dagarna har bjudit på en hel del besvikelse men allra mest GLÄDJE!!!



Vi börjar med det roliga :)! Efter fredagens flopp på Strömsholm med Sigill va jag väldigt tveksamt till att åka till Eken med Hibiscus på söndagen. Regn, gräs... Hibbes värsta (förra året kom vi inte runt en banan på gräs!)! O jag kan säga att så j-la osäker jag är när jag rider på blött gräs så kanske det skulle va bäst om jag stod över???

Nåväl, SMHIs väderleksrapport kollades ständigt under lördagen samt tidigt söndag morgon, INGE REGN I NORRKÖPING!!! Började ringa sekretariatet samtidigt som det öppna - nä inge regn men tyvärr en mkt blöt & tung bana efter fredagens & lördagens skyfall :( Vältning samt sandning pågick för fulla muggar.

Nja, kanske skulle jag ändå åka??? Jajamensan sagt & gjort, kl 10.00 stod Hibbe på släpet & vi styrde kosan mot Norrköping! Det regnade hela vägen fram till Norrköping, vilken panik!

Men, INGE regn när vi väl kom på plats!!!
På med ordentliga brodd! Hibbe måste ha känt min nervositet för han dansade runt en hel del men lugnade sig snart när han fick äta gräs (HAN HOPPAR TOM MED GRÄSTUVOR I MUNNEN!)!

Efter en ganska "knackig" framridning på en väldigt tung framhoppning va det då dags för dagens första runda, 1.30. Jag gjorde en riktigt usel insats & kom aldrig igång så redan vid hinder nr 2 tog det TVÄRSTOPP!!!! Mitt fel, mitt fel & återigen mitt fel! Blev arg på mig själv & skärpte till mig - resten av banan gick vi felfritt, inte i närheten av en bom, han reste sig inte & han skötte sig SUPER! Denna ritt resulterade i en 5e plats iaf (dock inget pris).

Så va det äntligen dax, skulle vi ta oss runt denna tuffa bana på 12 hinder & 15 språng??? En låååång bana med relativt många svårigheter & stoooora hinder!!!!

Framhoppningen gick mkt bättre denna gång & jag kände mig mkt säkrare i sadeln.

Ekipage efter ekipage blev uteslutna :( Massor med rivningar... Hmmm, nu gällde det att galoppera på, tungt som faan enligt de andra som redan ridigt, hästarna kom inte upp i sprången.

Vår tur, Hibbe va med på noterna men så vid utgången, hinder nr 3a  va han tvungen att göra en liten piruett på bakbenen o så iväg igen... 4, 5, 6, 7 osv osv

Slutresultatet blev 4 fel (för piruetten), i övrigt hade han inte ner en enda bom!!!! WOW! Jag tror aldrig att jag någonsin känt mig så lycklig i hästsammanhang som då :)! Känslan kan inte kläs med ord, obeskrivligt, att jag dessutom efter 6 ryttare hade det bästa resultatet va just då bara en bonus! Det visade sig tillslut att jag även tagit mig till Winninground tillsammans med Cecilia Lundbäck (2 hästar)!!!!

Nu kan vi prata PANIK! Glädjetårarna sprutade på både mig & Krille, ofattbart! Jag skulle bli sämst 3a i vår första 1.40 som vi tagit oss runt (försökt 2 ggr tidigare, han har då aldrig rört en bom men stått på bakbenen!!!!!)!

Tror att jag ville alldeles för mkt & blev alldeles för nervös så omg nr 2 blev "fiasko", jag red illa & Hibbe svarade upp med att vägra samt bocka, stå på bakbenen & beté sig som han brukar... För första gången skrattade jag när han bråkade, spelade ju ingen roll ju, vi va ju redan placerade & jag va världens lyckligaste!!!!



Fredagens tävling med Sigill blev verkilgen pannkaka!!! Som jag skrivit tidigare är min mardröm att rida på vått gräs & red oxå därefter... Tänk att ens ridning kan skifta så!? Måste jobba på att hålla en hög lägstanivå framöver!!!

Siggan gjorde vad hon kunde med mig i sadeln, inga bra rundor alls!

Men efter söndagens rundor vet jag att jag kan o dessutom med en häst som tycker att det är otäckt! Så, nu är det bara att "shapa" upp mig!!!!

I övrig mår alla andra hästar kanoners! Tycker lite synd om beteshästarna i regnet men de ser ut att må alldeles förträffligt trots detta!

På återseende :)


Ordning & reda


De senaste veckorna har varit "städveckor" här på Ramsta...! Sedan Evelina började sin praktik hos oss så finns det nästan hur mkt tid som helst till annat än bara hästarna, el ja kanske inte hur mkt tid som helst men en hel del iaf.

Jag har hunnit med att riktigt storstäda huset, tagit hand om alla nytvättade kläder, fixat på & med tomten & rabatterna (mamma har fixat är kanske det rätta ordet...!), tvättstugan har rensats på "skit" & fått fina garderober bla.

Evelina har slitit med stallet & hagarna den senaste veckan & hunnit med hur mkt som helst, alla fönster är putsade utvändigt, alla boxgaller skurade, alla lister dammade, mockat skit i hagarna m m m m m... SKÖNT!

Idag har jag "gått som på nålar" hela eftermiddagen, vårt sovrum är äntligen klart, målat & tapetserat :)!!!! Krille med sin goda smak överraskade mig & hade valt en kanonsnygg tapet, tack! Sängen är ihopskruvad (ja, vi har bott på golvet sen november....), sängborden & den fina bänken är på plats, nu fattas bara gardiner - MAMMA!

Jag har fått tillgång till ytterligare 1 stort rum med massor med hyllor i stallet... Ja som ni säkert har läst så fylls stallet ständigt på med hästar (SUPERKUL) men även med grejor... Hmmm... Tur att jag har all möjlighet i världen att iordningställa fina utrymmen för alla mina saker (tack Krille!). Krilles alla verktyg har fått flytta till "magasinet" (liten mysig länga med bra utrymmen för snickeridelen!).

Själv va jag klar tidigt med hästarna idag. Så kvällen har återigen ägnats åt huset samt kontoret (alla papper ska ju in denna vecka...).

Hibbe gick helt super idag, väldigt avslappnad & fin i formen. Jobbar mkt med övergångar.

Sigill likaså, hon fungerar bara bättre & bättre :) Hovslagaren gör nog sitt, likaså Jennys massage o min lite förändrade ridning oxå förstås...!

i måndags va Gudrun från Strömsholms sadelmakeri här. Penini kan inte ha ngn av mina sadlar - alldeles för smala!!! Så Jenny som fått en sadel utav mig till Persika lånar numer ut Persikas sadel till Penini... hängde ni med??? Äh, strunt samma. Förmodligen har min sadel som Penini rids med legat o tryckt o hon har blivit spänd o öm i ryggen efter en stunds ridning!? Kanske, kanske inte, men den nya ligger som en smäck! Ska bara stoppas om lite.

Även Hibbes sadel behövde konstrueras om lite, den behöver vidgas - känns super! Grabben har musklat på sig sen förra året YIIIIHAAAAA! Den ska även stoppas lite! Självklart kostar det  här ngr kronor men det är mina fina hästar värda!

Pina, Mysan & Blanca går nu ute på nätterna igen :) Tyvärr är ju inte vädret det bästa men det är nog mest jag som lider & inte dom. De verkar trivas alldeles utmärkt!



Klockan börjar bli sen & jag längtar upp till vårt nya sovrum :)

Natti natti

Oj oj oj

Ja usch vad längesen jag bloggade, fy! Men nu är jag här igen för ett kortare inlägg - måste iväg direkt!

Massor har hänt sen sist :) Nya hästar har kommit, nya hagar planeras!



1årstjejerna på busturné i hagen - underbara!

Penini har varit o tävlat med blandat resultat... I söndags ville hon inte alls vara med o tävla om fina framgångar men i måndags va hon återigen felfri :)!!!
Men oavsett resultat kan jag konstatera att hon är nog en av världens sötataste tjejer!!?


Service

Idag är det "stora servicedagen", alldeles strax ska jag åka in till stan o lämna min bil på service, Krille är påväg till Gbg för att "serva" sin onda handled, idag ska den opereras för första gången!

Framåt 9tiden kommer det ytterligare en ny häst Pop Star. För övrigt så rullar allt på i vanlig ordning :)!

Igår va jag till Håcknesta & hjälpte Åsa samt hoppade Hibbe på gräs. Kul va det! O bra gick det!

Återkommer under dagen!!!!


Kallt, blåsigt & regnit


Kanske ska man ändå inte klaga, det har varit ngr fantastiska dagar med sol & värme, alla som håller på med jordbruk & andra grödor säger att det måste komma regn oxå - ja annars växer det ju inte! O jag håller med, gräset i sommarhagarna måste växa för att räcka hela sommaren, så... MER REGN & SOL!

Jag har det lite lugnare här på Ramsta just nu, skönt! Endast 5 hästar på stall, resten är ute o betar för fullt!
Sangria har ju åkt hem som bekant men kommer tillbaka i augusti, ska förberedas inför Kvalitetstävlan :).

2 & 3års hingstarna har det gott borta på Smedstorp, magarna växer! Zadist, ytterligare en 2åring kommer på lördag.

1års hingstarna trivs som fiskarna i vatten uppe vid Stunken, där kan man snacka kalvar på grönbete, magarna & benen växer så det knakar. De ser ut som stora kalvar när de busar tillsammans under kvällstimmarna!

Penini som varit lite ofräsch sen i fredags är nu helt ok & jag rider för fulla muggar, känns finare än på länge. Ytterligare 1 tävling är planerad för henne, NFK på söndag.

Både Sigill & Hibbe känns kanon :)! Sigill har blivit jämnare i sitt humör vilket oxå leder till att hennes kropp blivit mjukare.

1års stona trivs bra tillsammans :) Även dessa busar när kvällen kommer, kul att se.

Persika har fått en ny hagkompis nu när Sangria har åkt hem, Jasmine, funkar toppen!

Nu ska jag äta lite lunch för att sedan fortsätta rida under eftermiddagen. Ska till Håcknesta ikväll & hoppträna Hibbe på gräs... Får se vad han tycker om det!




Längesen

Dags för lite uppdateringar...

Sedan i torsdags har det hänt en hel del :)!

Va på Sundbyholmstravet & tävlade Penini i fredags, måste säga att det gick suuuuper! I 0.90 klassen hade jag 4 fel (rev sista hindret, missförstånd häst/ryttare!) & i 1.00 klassen va vi FELFRIA!!! WoW - häftigt! Det va vår andra start i 1.00 m & Penini gick kanon!! Va hemma på Ramsta sent, 23.00!!! Under tiden vi va borta så hann det komma en ny häst, Jasmine. Ett C-ponnysto som ägs av Moa som ska börja jobba här hos oss i juli. Efter en lång resa från Sandviken va de framme vid 20.00, resan hade gått bra!

Lördagen ägnades åt hästarna & trädgården, mamma va här & fixade med rabatter & blommor :) Tack det blev så fint!

Söndag innebar tävling för Sigill, NFK (Norrköpings Fältridklubb). Red 1.15 & 1.20. I 1.15 klassen fick vi 5 fel (ett stopp & tidsfel, enbart mitt fel!!!!) men i 1.20 va vi FELFRIA!!! Det va Sigills andra start i 1.20 så jag är mer än nöjd - känns helt fantastiskt!

Va hemma ganska sent även söndag... Efter detta kom det en ny 1åring, Casablanca :), ett svart sto! "Blanca" som hon kallas går tillsammans med Pina & Mysan i den nya "trädgårdshagen". Bilder & info kommer på hemsidan inom kort! Sangria åkt hem till Sussie idag men kommer tillbaka i augusti för finslipning innan Kvalitetsbedömmningen :)!



Måndag förmiddag innebar ny häst igen! Denna gång va det en 3 årshingst, Banderas som kom för att beta tillsammans med de andra 2 & 3 åringarna. Ihopsläppet gick ganska vilt till... Apache som utsett sig till flockens ledare ville behålla den positionen & gjorde allt som stod i hans makt :) Underbara kort kommer att läggas upp på hemsidan!



Klockan har hunnit bli eftermiddag & jag ska ta ngr sköna skritturer med mina hästar i solen!

RSS 2.0