DM 3a hoppning

Äntligen gick det hela vägen :)!!!

Igår avgjordes DM hoppning för ridhästar i Vingåker. Hibiscus som är allmänt känd för sitt humör gillar ju inte att gå in på banan 3 ggr efter varandra... Varje gång det har hänt att vi tagit oss till omhoppning i bed A1:a har han krånglat i omhoppningen, typ du "mal inte 2 ggr åt en gris"...! Men igår skötte han sig som alla andra normala hästar - BIG SMILE! Inte en antydan till bråk under hela dagen, han e bara för underbar!!!

I 1.20 klassen fick vi ett förargligt stopp efter ett litet missförstånd (MITT FEL!). I 1.30 klassen va vi felfria i grundomgången men fick tyvärr 1 pet samt att jag la en volt i omhoppningen. Detta resulterade i en 3e plats i DMklassen & 8a i klassen!!!


Stort GRATTIS till Jenny Törnblom & Signe Åberg som knep silver & brons i Junior DM!!!

WP va oxå med till Vingåker men det är en annan historia... :( Men vi kämpar på!

I övrigt går alla hästar bra & mår bra.

Ute på betena har jag börjat stödfodra lite grann, endast 1.5 vecka kvar på denna betessäsong. Blanca & Apache kommer att åka hem. Övriga hästar kommer att bo kvar i sina lösdrifter. 1åringarna hos Tord Bonde på Smedstorp, 2 & 3 åringarna på Torps Säteri.

Häromdagen hängde jag på Holland i skritt - gick kanon!!!!

Devon & Jimbo sällskapar numer varann i hagen, toppen!

Nu är det söndag kväll & jag ska fakturera.

 


Träning träning

Känns kul att Banhoppningsträningen på Mörtbol är igång igen, nyttigt för både mig & hästarna! Idag va jag där med WP & Penini. Lärde mig massor om hur den stora killen fungerar - kul! Lyckad träning med båda!

Visningen av Nollan ikväll gick oxå mkt bra!

Jimbo, Hibbe, Cicada varit på skogstur.

Siggan & Persika vilat idag.

Gårdagen bjöd på många härliga skratt... Va ju o löshoppade Salto & Holland - de va så superduktiga! Men, jag, Jannica kanske inte är så superduktig filmare... Var gång jag trodde att jag slog på kameran stängde jag i själva verket av den & tvärtom!!! Suck - trött jag blir!

Aja, nästa vecka är det dags igen!

Jenny, Daniel här o grattade Krille. Käkade middag med tillhörande Princesstårta - TACK för en mysig kväll!

PS... Träskor el trässkor? Huvud el huvve? Blåst el blåsst? Kokar el kockar?? Många goa skratt kan man få när vi alla kommer från olika län... Go Södermanland!!!!!!


Löshoppning

Idag är det dags att löshoppa Salto & Holland :) Första gången för Holland, det är så spännande!

Återkommer med resultatet senare idag... LOVAR!


Jo då vi lever

Nä ingenting har hänt, ingen är skadad (förutom små skavanker då...), alla mår bra, både vi 2benta & alla 4benta! Frågan är bara vart tar tiden vagen??? Varför har inte dygnet 36 el 48 timmar? Jag behöver MER tid, mer vaken tid!!!

Den sista tiden har varit typ precis som alltid annars. Ja förutom att vi haft kurs för Mats Silfver här på Ramsta :) Ett mkt uppskattat evenemang - tack Mats, tack alla engagerade ryttare & medhjälpare! Ytterligare kurser är planerade, återkommer om datum, tid & plats!

     

Ja som ni förstår så har jag mkt att göra. 5 hästar i träning (Siggan frisk nu!) samt 2 st under inridning - SUPERKUL! Då jag fortfarande inte hittat ngn hästskötare är jag evigt tacksam för all hjälp jag får av Jenny & Sandra - vad skulle jag göra utan er????

I lördags va det Kvalitetstävlan med Sangria, gick helt ok! Kanske va inte gångartspoängen den bästa men hoppningen gick över förväntan! Sangria har nu åkt hem till sin ägare Sussie. Till oss på Ramsta har Sussies ponny "Nollan" kommit för utbildning samt försäljning.

I övrigt är det mkt som "står för dörren", hösten knackar på & lösdrifter ordningställs. Livet på Ramsta har sin gilla gång. För er som varit här & hälsat på vet att jag för det mesta "springer" mellan stall, hagar & bana för att jag ständigt har ngt på "G".

Idag har ngr hästägare varit här oxå :) Stona har flyttat "hem" till gården igen samt att vi flyttat 1årshingstarna till Tord Bonde på Smedstorp. De ska bo där över vintern i hans lösdrift!

I övrigt går det mesta med ridningen riktigt bra - kursen gav inspiration, mersmak samt ork att fortsätta kämpa på med alla hästar!

Nu är klockan slagen NATTI NATTI


Tidsoptimist

Inser just att jag fösökt tränga in hoppning nu på morgonen... Kommer inte att funka att lasta o åka iväg i
dag :(. Hur gärna jag än vill! Allt här hemma måste funka!

De sista dagarna har varit som alla andra, fulla :)

Fredagen ägnades mestadels i lastbilen... Red alla hästarna på morgonen, kondition i skogen. Hibbe såg till att jag fick känna på gruset oxå... Jenny fixade stallet!

Precis när sista hästen va färdigriden kom Devon, en 3årig valack från Lettland. Han ska bo här ett tag framöver :) Resan hade gått bra trots att det varit blåsigt på havet.

Lastade Sigill o for till Solvalla ATG klinik. Kan ju förstå varför det blev pannkaka i Sthlm. Sigill som är så otroligt hoppvillig kändes trött, tung & ovillig. Kanske inte så konstigt med kotledsinflammation i båda fram...? Förmodligen kommer detta från hennes rygg, mera massage, varma täcken samt mkt "dressyr" är receptet! Om 10 dgr hoppas vi vara igång igen. Resan hem hade jag kunnat vara utan i Sthlmtrafiken en fredag eftermiddag....

Jenny, jag o Sandra hjälptes åt att pyssla med hingstarna i stallet oxå. Sadlade, tränsade & promenerade en liten sväng :) Gick kanon!

Lördag

Nu är nästan alla hinder färdigmålade :) Jenny & jag slet som djur igår - blir kanonfina!

Alla hästarna ridna i skogen samt longerade - gått kanon!


Energi

Trots att gårdagen kändes tuff & tung hann jag med allt o lite till :) Detta gav mig sån oerhörd energi!!!!

Idag har det mesta gått lätt, stallet va klart redan 09,30 - frukost.

Jenny kom o hjälpte mig bygga bana till Sangria. Vad roligt det va att få bygga med de nya hindrena!!!

Hoppade Sangria, gick sådär SUPERKANONBRA! Red igenom banan vi kommer att rida på Kvalitetstävlan.

Jenny köpte lunch medans jag & Sandra satte igång o målade de gamla bommarna.

Käkade & fortsatte målandet, blir jättefint :)!

När hindren va färdigmålade & det va dags för att rida VRÄKTE regnet ner :( Ofrivillig men välbehövlig vila för Hibbe, WP & Penini. Borstade & ryktade ordentligt. Sigill fick massage.

Cicada & Jimbo vilodag idag (Jimbo vaccinerad igår).

Städat groomen & foderkammaren idag.

Stina här på kvällen & tränade - gick SUPER!

Avslutat kvällen med att göra nya foderlistor, hälsokort för hästarna samt rensat papper & pärmar!

Alla unghästar har det gott i hagarna - ägnar dom en extra tanke nu när regnet återigen står som spön i backen!


Tillbaka!

Det har varit en ganska så tuff sista vecka så jag har inte haft prio på att blogga!!!

Sista helgen i augusti tillbringade jag i Sthlm på Sthlm Horse Game - PANNKAKA!

Denna vecka har varit FULLPROPPAD hittills & det blir inte mindre arbete under den sista halvan av veckan heller - härligt! Men jag skulle verkligen behöva en häst/stallskötare!!!!

Banderas, Liten & Poppis har åkt hem till sina ägare. Holland har kommit ner på stall. Ska rida in honom samt förbereda & visa honom på Rådgivande Bedömning - kul!

Både Salto & Holland har badat samt blivit friserade :)! Börjat så smått med sadel/träns i stallet, går kanon med båda!

Övriga hästar går oxå bra. Det börjar närma sig Kvalitetstävlan med Sangria så vi finslipar på det sista.

Idag kom min nýa hinderpark - SÅ LYCKLIG! De gamla hindren jag fått låna av Alice ska målas & fräschas till.

Nästa vecka har vi Mats Silfver träning här på Ramsta - VÄLKOMNA!

Hemsidan är uppdaterad med massor med härliga bilder på alla unghästar, www.jawas.se!

Nu blir det kväller för mig & Krille - GO NATT!

Tack alla ni som kommer med glada tillrop, gulliga sms & omtanke!


RSS 2.0