Torps Säteri

Tänkte bara lägga in lite bilder på killarna på Torp!

       

       
Salto & Musse i fullt bus

Killarna på Smedstorp

       


Sinande brunn, trasig pump, fruset vatten

De sista dagarna har liksom varit lite hektiska...

Annelie är här & provjobbar, går kanoners! Tackar "gud" att hon va kvar hemma igår när Krille ringde o berättade att brunnen sinat, pumpen gått sönder & vattnet påväg att ta slut...! Själv satt jag i bilen påväg till Mörtbol med 2 hästar. Annelie fick samla samtliga vattendunkar, hinkar, tunnor för att fylla upp dem till bredden (om utifall att vattnet skulle sina under dagen...) för vem vet när ny brunn kan borras såhär mitt i vargavintern??? Sagt & gjort! Krille meddelade senare under dagen att de ska borra ny brunn idag (läs torsdag), skönt! Ännu har vi vatten i kranen :) Värre är det för Eva på fårstationen, hon har ca 800 får & små lamm som inte har ngt vatten :.(!

Igår kanske jag gjorde mitt livs värsta bilfärd med släp... Snön vräkte ner, långtradarna körde som idioter & yrde upp stora snömoln så jag inte kunde se vägen överhuvudtaget - svettigt! Körde sakta sakta & kom fram välbehållna. Träningen på Mörtbol gick fin fint för Sandra & Jimbo - han va så fin & de hoppade en meterbana utan problem. Värre var det för mig o Hibbe... Ringrostiga båda två! Fick ngn knäpp dessutom o kastade av mig mitt framför en liten liten oxer med vattenmatta under :( Aj, aj, aj! Efter ngr rundor så blev det bra trots allt!

Eftermiddagen ägnades åt att ta in hingstarna på Torp.

   
Holland & Salto i snöyran

       
Stallet på Torps Säteri, nyfikna killar, Musse  & Salto

Kvällen bestod av att skotta, skotta, skotta, dra loss bilar, skotta igen...

Jenny, Annelie & jag hann även njuta av lite nybakta bullar & kaffe innan det va dags för kvällsfodring :)

Nu är det jobb som väntar!!!

 


Mot ljusare tider

Rolig dag idag :)

Gjorde morgonfixet samt utsläppet imorse, hämtade sedan Jenny & for till Bullersta. Årets första tävling för många, för andra första tävlingen någonsin!

Det är alltid så roligt att åka med o cocha mina elever, de är så förväntansfulla, glada, spända, nervösa & alltid så välpresterande!!!

Idag va det dags för Madicken & Didrik att debutera i riktiga tävlingssammanhang, NRS Lokala hopptävling.
Klass 60 cm skulle hoppas! En dag som denna blir så stark känslomässigt, jag minns ju själv hur spännande det va första gången jag tävlade på riktigt (då på den tiden va vi tvugna att ha kavaj). Jag hade lånat min kompis Jessicas ponny Pernilla - en grå C-ponny med mkt bestämda åsikter!!! På den tiden va mitt humör ännu värre än det är idag (jo det är sant!!!!), det gick riktigt uruselt, jag minns det som igår. När vi fick startsignal vägrade Pernilla passera startlinjen & efter 1 minut blev vi uteslutna :(!!!

För Madicken gick det galant. Felfria i 1a fasen & 4 fel i 2a fasen :) Vilken debut!

       
Pappa Håkan, Didrik & Madicken

Sedan var det storasyster Josefins tur. Josefins nerver ställer tyvärr ibland till det lite på tävlingsbanan (även hästen har nerver kan tilläggas!). Idag verkade Josefin väldigt lugn & red helt fantastisk!!! Framridningen blev sådär kanonbra, likaså inne på banan. Rätt tempo från början till slut, fina jämna språng, bra vägar - kan det bli bättre??? Det slutade med 4 fel (ponnyn "tappade" tyvärr en hov), trots detta va Josefin kanonnöjd & jag oxå!

Även Louise va på plats med sin C-ponny. Både hon & Josefin tävlade en 70 cm klass. Louise som haft lite kämpigt på slutet gjorde även hon en kanonrunda med rätt ingredienser. Resultatet blev 0,0 fel :)

Båda tjejerna red även 80 cm klassen. Denna gång hade Josefin lyckan att få rida 0,0 & slutade på en 5e plats - GRATTIS!!!!!!

Louise fick ett tyvärr ett stopp på sista hindret i fas 2 men gjorde en mkt bra runda hon oxå!

Kul att tillbringa en hel dag på tävlingar där jag själv inte rider hela tiden, detta ger mig ju möjlighet till socialt umgänge!!! Trevligt trevligt! Så kul o träffa alla gamla kompisar, elever & deras föräldrar!

Väl hemma på gården gjorde jag o Jenny ett riktigt ryck!

Härligt att vi går mot ljusare tider, 16.30 va det fortfarande ganska ljust & vi gav oss iväg på en ridtur (hör o häpna) vet inte när jag red i mörkret senast! Jenny red Pride för första gången, gick superduper (bockade en hel del...)!!!!

Efter detta skulle samtliga hingstar fodras & transporten dras loss från djupsnö i nerförsbacke - tur jag har världens bästa sambo & en väldigt bra STALLBIL :) med 4hjulsdrift, hög & lågväxel!

Nu börjar det bli kväller, tror vi ska kika på den 4e Johan Falkfilmen ikväll, Leo Gaut...!


Halsont

Äntligen är denna dag till ända, vaknat av o till inatt av att det gör ont i halsen - :(. Jag som aldrig är sjuk - o inte är jag sjuk nu heller. Nä då, det värker, kliar, är svullet & jobbigt att svälja men sjuk?? INTE JAG! Det är bland det jobbigaste jag vet att gå runt o känna mig lite hängig utan att det bryter ut!

Det känns ju inte lättare av att jag har känt mig sådär ruskigt oinspirerad idag heller. Började morgonen med att röja ur foderkammaren på massor med säckar, kartonger, likaså i torkrummet, slängde gamla trasiga hinkar, påsar, trasiga täcken osv osv... Känns härligt att rensa o slänga tycker jag! Full av entusiasm körde jag på i stallet i vanlig ordning, red ut med Blomman, klättrade tillsammans med Sandra o Jimbo - sen helt plötsligt gick musten ur mig! Det är tungt & tråkigt att göra hela stallet själv igen (mockhjälpen är på annat jobb!).

Masade mig iaf iväg till hingstarna, känns alltid så bra när jag är där, så mysigt. De ser verkligen ut att njuta av sitt fria liv i lösdriften :)!!! Gjorde foderhinkar & silagepåsar till de stora grabbarna.

Tog en rejäl härlig galopprunda på Hibbe - glad o full av energi!

Tog in samtliga hästar o mellisfodrade. Smorde allt läder, plockade lite.

Nu ska det rullas silagebalar... Tur att Jenny & Daniel bor grannar med lösdriften...!

 


Hästfeber är inte att leka med

Det finns många sjukdomar som kan drabba oss. Den senaste tiden har det varit mycket snack om influensa och den nya farsoten har döpts till svininfluensa. Den sägs vara riktigt farlig, trots att den förmodligen inte är så mycket värre än vanlig säsongsinfluensa. Fast det vet man ju egentligen inte så mycket om...

Så hela hösten har svenskarna stått uppställda i långa rader frö att bli vaccinerade. Och det är ju bra. Ingen vill väl egentligen vare sig bli smittad av, eller sängliggande i, svininfluensa.

Ett virus som det däremot inte går att vaccinera sig mot är virus Equs - Hästfeber. Till skillnad från svininfluensan är hästfeber i regel obotlig. Eller rättare sagt, hästfeber ligger latent och besvären uppträder vanligen i perioder, men brukar vara kraftigast under vår och sommar. De svårast drabbade har dock inte några symptomfria perioder ens under vintern.

I regel smittas man av hästfeber redan som barn. Sjudkomen tilltar sedan i tonåren för att eventuellt klinga av något i 15-17 årsåldern. Men den brukar blossa upp ganska fort igen. Men då har patienten vanligtvis lärt sig ett visst mått av egenvård, och han - eller hon, för den delen - brukar kunna bota sig själv även vid påtagliga besvär. Därmed kan sjukdomen i bästa fall hållas i schack.

Det vanliga är alltså att sjukdomen sitter i hela livet. Vissa tillfrisknar visserligen i tonåren, men ju högre upp i åren symptomen finns kvar, desto svårare är det att bota hästfeber. I regel brukar dessutom medicinerna bli dyrare ju äldre man är. Medicinerna vid riktigt svårartad hästfeber tenderar att kunna bli mycket dyra!

Det finns dessutom olika faser av hästfeber: En akut fas och ett mer utdraget förlopp. Typiska symptom på sjukdomen är att man på våren/sommaren drabbas av rastlöshet och ett överdrivet behov av att ägna all sin lediga tid åt sin häst/hästar. Somliga - i synnerhet de drabbades män och pojkvänner - skulle nog gärna vilja kalla det för patologisk fixering.

Ett annat klassiskt syptom är att kvinnan, för oftast är det en kvinna, till synes utan anledning börjar springa runt i butiker, på mässor för att inhandla varor. Att en i övrigt shoppinghatande person tillbringar timmar eller rent av dagar i affärer, på tävlingar och mässor och dessutom kommer hem med schabrak, lindor, paddar, träns, grimmor, handskar, västar och liknande är ett allvarligt sjukdomstecken. En annan tydlig varingsklocka är för övrigt ett överdrivet läsande av hästtidsskrifter.

De allvarligaste symptomen på hästfeber är oftast knutna till vårmånaderna. Men i regel krävs det ingen akut vård.

Det bästa omgivningen kan göra är faktsikt att låta den drabbade bota sig själv, med förhoppningen att symptomen på - åtminstone tillfälligt - klingar av inom loppet av en eller ett par veckor.

Det finn dock ett undantag från denna regel. Det är om de anhöriga upptäcker att det försvunnit pengar ur hushållskassan, eller att den drabbade börjar smussla, smyga el dra sig undan efter sina shoppingrundor. Då kan det vara fara å färde.

Detsamma gäller om anhöriga hittar påsar, kartonger i soptunnan och den sjuke på fullt allvar hävdar att det är gamla påsar och kartonger som legat i stallskåpet i många många år och inte alls är nyinköpta.

Detsamma gäller förövrigt exklusiva pannband, dyra senskydd, elektronisk utrustning till transporten. Undanhållanden av ett stort antal oanvända täcken är också ett sjukdomstecken som måste tas på absolut största allvar.

Längre fram på säsongen har ofta den mest prylorienterade sjukdomsfasen klingat av något. Då uppträder i stället en annan typ av symptom, nämligen ett överdrivet pratande om olika behandlingar, träningar, tävlingar, ett ständigt planerande av tävlingsmeetings runt om i landet.

Detta följs sedan av längre eller kortare perioder av frånvaro. Den fegersjuke upplever nu ofta arbete, barn och familj som underordnade detaljer och ett normalt socialt umgänge som förspilld hästtid. Hästkompisarna är de enda som räknas.

Allvarliga former av hästfeber är alltså inte att leka med, eftersom de kan leda till både ekonomiska svårigheter och social isolering. I värsta fall till såväl ekonomisk som social misär...

Låt mig tillägga: till skillnad från svininfluensan finns ännu inget godkänt vaccin mot hästfeber!!!

Fredagsmys

Härligt att fylla upp samtliga lösdrifter & stall med kraft/grovfoder & halm - känner mig alltid så bra till mods när det varit leverans, känner mig rik!

Både Penini & Hibbe har jobbat i skogen idag, gått toppen båda två. Siggan har fortsatt vila inför nya provtagningen på måndag. Även Blomman fått 2 dgrs vila - välbehövlig!

Idag har alla vi i stallet hjälpts åt uppe på Torp, vi har tagit emot foderleverans samt halmat upp alla boxarna, burit in IKEAkassar med täcken, träns, gjordar osv osv... Nu ska det inhandlas lite hinkar & ngr krubbor sen är stallet klart att användas igen :) Kommer förmodligen ta in hingstarna på måndag!

       

       

På måndag kommer Anneli, ska provjobba här 1 vecka, håller försiktigt tummarna för att det funkar bra.

Idag kom Krille hem med en överraskning, en "ny" (begagnad) sadel som jag ska prova. Tror vi har typ "telepati" med varann... Tidigare på dagen hade jag berättat för Sandra & Jenny att Carro lovat mig att få låna hennes sadel (om den passar vill säga) till hingstarna nu när de ska sättas igång, så snällt! Det är precis som om Krille visste om mitt dilemma med sadel...!? Hoppas Jenny får hem sina Compressure Pads snart så jag kan prova ut både den & även mina andra sadlar på hästarna!

På eftermiddan idag kom Camilla, Nazzes ägare för att hämta honom. Samtliga åkte upp till lösdriften för att vara behjälpliga då Nazze inte är så lätt att fånga. Efter en hel del misslyckade försök, 2 timmar senare lyckades SANDRA återigen sätta på honom grimman :) Så jädrans duktig!!! Han lämnade sedan flocken & hagen lugnt o stilla. Önskar Camilla & Nazze all lycka i framtiden!

       
Zohan & Nazze          Camilla gör ett försök           Nyfiken Zohan

Ngr timmar senare va vi så hemma igen, Sandra, Sabina & Jenny hjälpte mig att ta in hästarna.

Nu är arbetet klart för dagen!


Denna dag går till historien!

Började dagen kl 06.00 med en kopp kaffe framför datorn, så långt allt väl...

Stallet flöt på, morgonfodring, utsläpp, Jenny kom 08.15 för att göra mig sällskap till Bilprovningen. Hämtade först släpet på Rehns Gummi som satt på nya fina dubbdäck på mitt släp! Dags att registreringsbesiktiga släpet igen... 2 år senare!!! Ja ni läste rätt!! När vi registreringsbesiktigade det 2008 så saknades ett lastsäkringsintyg. Lastsäkringsintyg??? Vad är det? Ringt alla instanser man kan inom Bilprovningen, till Polisen, till Läckösläpet (ramen är därifrån), till Värmlandsvagnen (skåpet är därifrån) & INGEN vet vad det är för ngt!!!
Ja är det inte märkligt så säg!?

Idag va det så dags iaf, jag passade på att fråga Bengt på Bilprovningen vad det va för ngt & då förklarade han att man tagit bort det 1/4 2009! Och vad det var? Så enkelt som att vi själva kunde skriva ett intyg om hur vi "bultat" fast skåpet på ramen!!!!!!!!!!!!!!!! Vad ska man säga??? Här har jag åkt omkring olagligt i 2 år för att ingen vet vad det är & ingen kan hjälpa oss att ordna ett sådant intyg & en ny transport är ju inget man bara går o köper bara hux flux! På Bilprovningen ber Bengt mig att åka till Hamnkontoret för att väga släpet (nytt registreringsbesvis ska utfärdas juh). Hmm, på Hamnkontoret är man allmänt sur o butter o muttrar att jag måste beställa tid för att få väga släpet! Efter lite fina ord med "blommor" i så ger han med sig & hjälper en stackars frusen stalltjej som redan backat upp släpet genom alla snömassorna på vågen :)! När all pappersexersis är avklarad vill han ha 200 kr för besväret... Tar inte kort! Jag kör lite lätt irriterad iväg till centrum för att ta ut pengar, kommre inte ihåg KODEN! Som tur är så får jag låna ngr hundralappar av Jenny tillsvidare. Far tillbaka till hamnkontoret o får vågsedeln! YIIIIPIIII! Tillbaka till Bilprovningen ca 45 min senare, där avkrävde dom mig på 790 kr (kunde denna gång använda kortet!).Så ÄNTLIGEN är släpet lagligt att framföra på våra vägar runt om i Sverige. Ska endast kontrollbesiktigas. Håller tummarna för att det går lika bra...!

Därefter fortsatte vår resa vidare till Lövsund för att lasta foder. Efter mycke möda & stort besvär va så alla tunnorna (900 kg havre/korn) lastade i det förövrigt väldigt äckliga släpet (allt bajs som varit fastfruet hade nu tinat & allt va en enda sörja!) & vi styrde kosan hemåt.

Hemma hade det inte hänt mer än att Hibiscus & Penini alt Pride, Devon & Jimbo haft sönder tråden mellan sina hagar... samtliga 5 gick nu alla tillsammans!!! Puhhh.... Tur att Sandra styrde upp lite o tog bort stolp, rullade tråd, visiterade hästar & fodrade lunch! Alla hästar hela!

Mockade samtliga 12 boxar, halmade & kastade oss iväg till Smedstorps lösdrift tillsammans med vår halmleverantör. Där körde traktorn in i en fin liten stenmur - KABRAAAAAK! Efter många om o men va så äntligen storbalen (typ 600 kg) på plats - MYSIGT! Försökte snyggt backa ner släpet med havretunnorna till lösdriften - vilken baddare jag e på att backa :)... TVÄRSTOPP!!!! Körde gärna fast med ngr hundra kg havre i släpet... bara att lasta ur & släpa för hand sisådär en 100 meters djupsnö...!

Tyvärr hjälpte det inte att vi kopplade loss släpet från min fantastiska bil med 4HJULSDRIFT, hjulen snurrade endast i luften :( Då vi tjejer är lite påhittiga så fixade & trixade Jenny o jag lite grann o fick tillslut bort bilen därifrån - släpet står kvar!!!!!

Vidare till Torp för att vattna & utfodra fler hästar :) Halmen va nu på plats iaf. Skönt att vi själva kunde ta oss loss då det hade kostade en förmögenhet om halmleverantören skulle ha kommit med traktorn för att dra loss oss! När vi är påväg därifrån ringer Carro (som en räddande ängel), sugna på kaffe & nybakade bullar??? Om vi va!!!!! Efter en stunds avkoppling & bus med hennes barn for vi hem igen!

Mellisfodra & in med alla hästar, hovslagaren skulle komma 15.30!

Tick tack tick tack... Klockan hann bli en bit över fyra innan den efterlängtade duktiga hovslagaren stelt klev ur bilen på stallplan... Blivit översprungen av en häst!

Notera, fortfarande har vi varken ridit, borstat, ätit el gått på toaletten o om en timme skulle vi iväg igen!

Kl 17.15 styrde vi kosan mot Mörtbol - hoppträning med ngr elever. Åh vilket underbart slut på denna ngt tuffa, tålamodskrävande dag! Träningen gick super för samtliga :) Alla glada o nöjda!

Slutet gott, allting gott!

Nu kommer min efterlängtade sambo med maaaaat!


Grå grå grå...

Japp så har kylan försvunnit & snön tynar bort... Blött, grått, grisigt! Men jag ska inte klaga än så länge... När täckena börjar bli leriga, svansar & ben likaså då blir jag riktigt tjurig!!! Än så länge så är det helt ok!

Stallet på Torps Säteri är nu klart för installning av de stora killarna, Salto, Musse, Holland & Zadist. Nu är det slut på det "fria" livet i flock! Salto & Holland ska förberedas för 3årstestet i maj månad, Musse ska ridas in på riktigt (4 år nu...) & Zadist blir kvar tillsvidare.

Holland & Musse

ZadistSalto, Holland & Musse

Även en flytt av de nyblivna 2årshingstarna planeras. De ska få flytta till Torps Säteri dom oxå & ta över de stora killarnas lösdrift. På fredag åker Nazze hem & kvar blir 6 st, Jerry, Zlatan, Cordanone, Sven, Totte & Zohan.Zohan påväg till matenKänns bilden igen?? Denna gång med snö & ngr månader senare!


Vinterskrud

Ett som är säkert är att vintern & kylan har tagit ett hårt grepp om oss!


        
Blomman               Pride & Devons                 Penini


     
Hibbe & Penini i morgonsolen

 

 
Jag & Hibbe på härlig ridturVackert va??Husby Gård i snödräkt


Ett litet smakprov på hur härligt! fantastiskt vackert det är när snön ligger vit på taken...

 


Tillbakablick 2009

Har planerat detta inlägg länge länge, så länge att jag knappt minns vad jag planerat att skriva om...! De retas med mig på hemmaplan, Jannica, en årskrönika brukar presenteras kring nyår & inte i april...!!!! Tål att tänkas på!

Januari -09

- Det nybyggda stallet är invigt & börjar fyllas med hästar, förfrågningar strömmar in!

- Tävlingssäsongen sätter igång

 - Årets första nyblivna 1åring kommer, Moonshine 2008 Silvermoon - Silvano "Nisse"


Nisse

Februari -09

- Företagets första inackorderingar anländer, Persicha Class 1990 Pamir Brodde - Pershing samt hennes lilla "bebis" Pina Colada 2008 Curioso LVIII - Pamir Brodde

- Årets första inridning kommer, Stella 3 årigt sto Stravinsky - Eloge

Mars -09

- Ännu en hingst kommer, Seven 2008 Double Diamond - Edinburg "Sven"

- Ytterligare ett sto, My First 2008 First Wish - Magini "Mysan" kommer till oss


Mysan i sin sjukhage

April -09

- 2 st ynglingar gör flocken sällskap J'adore 2008 Cathageno - Galoubet, J'erome 2008 Callahan - Garibaldi


J'adore "Zlatan" & J'erome "Jerry"

- Ännu en box (stor) byggs i utestallet för att få plats med samtliga 5 1årshingstar

- Årets första utbildningshäst kommer, Sangria 2004 Silvano - Bernstein Sangria blev kvar tills mitten på
september

- Inridning av min egen hingst Mysterious Boy 2006 "Musse" påbörjas


Musse, Jannica & Sandra

Maj -09

- Det varma vädret gör att 1årshingstarna går ut på bete

- Rex 2008 "Fläcken" gör dom sällskap, totalt 6 st


Fläcken

- De första 2åriga hingstarna kommer - Apache 2007, Conrisjo 2007 Upgrade - Lux Z "Holland" samt
Nacktime 2004 Nactus - Burggraf "Liten" på bete

       
Apache                        Holland                       Liten

- Mina egna hingstar "Musse" & Salto Caballo 2007 Spender S - Cagancho "Salto" gör dom sällskap


Musse & Salto

- Casablanca 2008 Bluehors Hotline - Bugatti Hilltop "Blanca" gör 1års stona sällskap, totalt 3 st

   
Blanca                      Mysan & Pina

Juni -09

- Min största ryttarframgång nånsin på tävlingsbanan, Hibiscus & jag placerar oss 3a i 140 hoppning på
Nationella tävlingarna Ekenryttarna

           


 
- Popstar 2002 Damiro - Irco Marco "Poppis" kommer som konvalecenthäst

- Helbröderna Chopin 1990 & Chazz 2000 Chablon - Herkules kommer på sommarbete

- 2 & 3årshingstarna får sällskap av Banderas 2006 Szkopul - Noitigedacht


Banderas, Apache, Musse, Liten

samt Zadist 2007 Robin Z -


Zadist

- Nu är samtliga hästar på plats, totalt 30 st!!! Härligt!

Juli -09

- Även Sigill gör framsteg på tävlingsbanan, nu färdigkvalad till 130 hoppning


Sigill 2003 Poet - King Marco

- Hibiscus fortsätter att prestera på tävlingsbanan, placeringar i 1,30

- Penini 2003 Magini - Callagan debuterar 1,05 med placering


Penini 1,00 Sundbyholm

- Windom Peak 2002 Wind Dancer - Prinz Oldenburg kommer på vidareutbildning/försäljning

- Cicada semineras med Cartier


Cartier

- Jimbo Rix 2001 kommer på tillridning

Augusti -09

- Förberedelserna inför Kvalitetstävlan pågår för fullt. Sangria är tillbaka efter 3 veckors vila hemma.

- Devons 2006 Donnerbube - Vintas kommer ända från Lettland

- Sigill vinner KM på Ingelsta


Sigill & Jannica

September -09

- Salto & Holland tas in från betet & inridning påbörjas

   
Holland                        Salto

- Förberedelser inför Rådgivande Hingstbedömmning påbörjas med Holland

- Hibscus fortsätter att prestera, kniper bronsmedaljen på årets DM i Vingåker

- Samtliga beteshästar har nu åkt hem, kvar är Zadist

- Sangria visas på Kvalitetstävlan i Örebro

- Cicada konstateras dräktig

Oktober -09

- Arbetet med de båda lösdrifterna är klara. 1 på Smedstorp hos Fam Bonde & 1 på Torps Säteri hos Fam Norberg/Hellsten

- Samliga hingstar flyttas till respektive lösdrifter, Jerry, Zlatan, Cordanone, Sven har åkt till Smedstorp, Zadist & Musse har åkt till Torps Säteri. Holland & Salto kvar hemma på stall

   
1åringarna                2 o 3 åringarna

- Nazeer "Nazze" 2008 & Arda´s Artoos "Totte" 2008 Hagens O´chief - Alladin kommer till lösdriften på Smedstorp


Nazze & Totte

- Windom Peak säljs till Jennie Brännman, Stockholm

November -09

- Holland visas på Rådgivande, Vreta Rekommenderas vidare till 2010!!!


Holland på löshoppningen

- Dream Flower II "Blomman" 2004 Dream of Heidelberg - Pablo kommer på "social träning", tillridning till oss


Blomman

- Salto & Holland åker till lösdriften & gör Musse & Zadist sällskap

December -09

- Kylan tar ett hårt grepp om Sverige, -25 grader som kallast

- 1åringarna på Smedstorp får ytterligare en kamrat, Zohan 2008 De är nu totalt 7 st


Zohan & Jerry

- Mysan som varit hemma under hösten är nu tillbaka


Mysan i full galopp

- Jenny & jag rider Julaftonsritt bland gårdarna i Husby OppundaGOTT NYTT 2010!!!


 


RSS 2.0