Äntligen lite foton :)

Har ju filmat en del den sensaste tiden, tyvärr kan jag inte öppna filmerna i datorn så jag får helt enkelt ta hjälp av ngn som kan konvertera dom!!!

Men lite foton har jag lyckats lägga in...


Mysan & Yvanna


"Jojje"


Zlatan

Zohan


Jerry

Totte


Birrgit

Mysan


Birrgit, Yvanna, Pina

Hej hopp!


Sommarbete 2010

Så va det äntligen dags för bete sommaren 2010!!!

Under förmiddagen hjälptes jag, Jenny, Josefin & Sandra åt att lasta 2års hingstarna i lastbilen, samtliga va superduktiga! Spännande att äntligen få kika på dem genom kameran, alla stod väldigt stilla & oberörda. Vi som trodde de skulle "raca" när de kom upp till Stunken... Tji fick vi!!! Det är så mkt gräs att de bara satte ner huvudet & mumsa!!! Lika härligt varje år :)!

6 hästar trimmade idag :) Samtliga gått mkt bra! Hibbe & Musse vilodag.

Eftermiddagen ägnades åt lite verkningar samt att ta av skor inför bete.

Groomen skurades, sadelkammaren städades, likaså har jag hunnit med att plocka undan vintertäcken, tagit fram sommartäcken, tvättat & vikt - härligt!

Under kvällen fixade jag & Krille staketet på 2-3års stonas hage, nu har de hur stort som helst :) Här kan vi snacka om spring i benen!!!

Nu är det hög tid att jag hittar vår kortläsare - i kameran finns foton, filmer från helgens tävlingar samt från 3årstestet!!

Idag lyser solen & klockan har ännu inte hunnit blivit 07.00!!!


Hällregn

Puh, vilken dag - regn från början till slut!!!

Arbetat 5 hästar i ihållande hällregn, blöt från topp till tå, in på bara skinnet. Såna här dagar önskar jag att vi hade ridhus!

Den sista veckans rejäla skyfall har tyvärr fått banan att ge med sig på vissa ställen, vägarna i skogen är sjuka av tjällossningen & har ju inte direkt blivit bättre av denna nederbörd :( Till helgen hoppas jag på sol så Krille kan gräva & dränera om vår ridbana.

Att Salto Caballo är tillbaka på Ramsta känns fantastiskt, vilken go liten häst det är!!! Jag har älskad honom från första sekund!!! Tack Marie för att du gav mig denna möjlighet :)

Ett stort tack även till Maria "Mimmi" Hammarström som gjort ett superjobb med Salto inför 3årstestet!

I helgen va Jenny & jag till Rådmansö, Norrtälje, med oss hade vi Sigill & Prins Miro.
Båda tävlade 1.20 & 1.25. Miro 0a 1.20, tyvärr oplacerad men Sigill placerade sig.Prins MiroSigill

Under våren har vi även haft ngr Mats Silfverträningar här på Ramsta - bilder i bildgalleriet på hemsidan www.jawas.se

Nästa kurs är planerad 12-13 juni - anmälan till Mats!

Det va allt för denna gång, nu ska jag ta in lite blöta hästar!


Tillbaka!

Äntligen får jag "arslet ur"... Det har gått alldeles för länge sedan jag bloggade :( Efter en hel del påtryckning från kunder, vänner & familj har jag nu tagit mig i kragen!

Det har varit en hektiskt & väldigt händelserik vår här på Ramsta Gård, Bettna.

Flertalet nya hästar har kommit, försäljning, utbildning, inridning osv osv :) Bilder på hästar & tävlingar kommer senare - uppladdningen av bilder funkar inte som det ska idag :(  

Det verkar som om sommaren har kommit för att stanna!? Iaf anser jag det då första sommarbeteshästen kommer imorgon & resten på lördag!!!

Våren har framförallt ägnats åt förberedelser för årets 3årstest...

Conrisjo "Holland" visades 16/5 på Strömsholm - han erhöll Klass 1 gångarter samt Klass 1 löshoppning & ett godkänt ridprov!

Salto Caballo visades 23/5 i Karlstad, han erhöll Klass 1 gångarter samt DIPLOM i löshoppningen & ett godkänt ridprov!

Filmer på dessa herrar kommer oxå!

Tävlingssäsongen har satt igång på allvar, tyvärr har jag endast 2 st att tävla för tillfället, Sigill & Prins Miro. Hibbe skadad :( Återbesök klinik fredag - håller tummarna för att det läkt! Penini ska semineras inom snar framtid :) Tror jag valt helt rätt hingst - hi hi hi! Corlensky G´s avkommer har gjort kanonresultat på 3årstesterna i år :)

Diddi & Nils har fått en kull valpar,  5 st!! 4 hanar & 1 tik - dessa underbara småttingar föddes 1/5 -10 & är leveransklara 1/7 -10. Gordon är såld till Familjen Eklöf i Vaxholm, Ramsey till Alexandra Soini & Ralf till J K... 2 st finns fortfarande kvar :)

Även dessa bilder kommer senare!

I övrigt rullar allt på i ett som vanligt rasande tempo. Väntar & längtar tills Malin Arvidsson kommer :) 13/6 kommer hon, då äntligen får jag hjälp kontinueligt!!!

Ha det gott i sommarvärmen!


RSS 2.0